Såhär bokar du i Cargo Selfservice

I vår självbokningsportal kan du enkelt själv boka dina företagsannonser, föreningsannonser och predikoannonser i någon av våra tidningar.

Bokningsprocessen

Steg 1. Börja med att logga in med dina inloggningsuppgifter som du valt vid aktivering av ditt konto. Har du inte aktiverat ditt konto gör du det via mejlet som du fått från ”Cargo Selfservice”. Om du saknar ett aktiveringsmejl kontaktar du oss via formuläret.

Steg 2. Välj vilken tidning du vill annonsera i. Du kan välja flera tidningar för en annons i en och samma bokning.

Steg 3. Välj om din annonsering avser ”Företag”, ”Predikoturer” eller ”Förening”. När du klickat i ett alternativ visas ett fält nedanför där du väljer vilken placering din annons ska ha i tidningen. Klicka sedan på ”nästa” längst ned i högra hörnet.

Steg 4. Klicka på kalendern och välj datum för ditt införande. Gå sedan vidare via ”nästa”.

Steg 5. Välj ”Radannons” eller ”Radannons med logga” beroende på om du vill ha med din logga eller inte. Mer info om storlekar och priser här. 

Steg 6.  Fyll i annonsrubrik i fältet ”Rubrik”. I fältet ”Annonstext” fyller du i vad det ska stå i annonsen. Om din annons ska innehålla en logga laddar du upp den i bildfältet (jpg eller png). Klicka på knappen ”Uppdatera förhandsvisning” för att se hur annonsen kommer att se ut i tidningen. Priset beräknas utefter annonsens höjd och antalet rader. När du är nöjd med texten klickar du på ”nästa”. 

 

Steg 7. Nästa steg är en ordersammanfattning. Här ser du vad du har bokat och hur mycket du ska betala för annonseringen. Fyll i namn och intern referens och klicka i ”Jag har läst och godkänt villkoren”. Välj sedan hur du vill betala: kort/swish eller via faktura. När du valt betalsätt och fyllt i eventuella betaluppgifter är du klar med ditt köp. En bekräftelse på ditt köp skickas till din e-post.

Steg 8. Via menyraden till vänster kan du se din orderhistorik. Om du vill skapa en ny annons men utgå från en tidigare bokning kan du via knappen ”kopiera annons” få med text, produkt och placering med mera. Detta är ett smidigt sätt om du har återkommande annonser med mindre avvikelse i texten. Du behöver då endast göra mindre justeringar som välja nytt publiceringsdatum.

Steg 9. Om du påbörjat din annons och av någon anledning inte vill slutföra den direkt har du möjlighet att spara ett utkast. Detta gör du genom att klicka på ”spara utkast” när du påbörjat din annons. I menyraden till vänster hittar du sedan dina sparade utkast. Klicka på pennan för att återuppta redigering av din annons. Om du väljer att återuppta redigering av din annons, är det samma förfarande som gäller. Notera att om du har ett utkast med ett redan passerat publiceringsdatum måste detta justeras innan du kan gå vidare med bokningen.

Om du önskar att göra ändringar eller avboka din annons kontaktar du oss. 

Har du frågor och vill komma i kontakt med oss?
Mejla oss på bokningsportal@ntmmedia.se eller ring oss på: 010-142 91 00

Våra titlar